Gastouderopvang is flexibele kinderopvang door ervaren gastouders

Gastouderopvang betekent kinderopvang door gastouders, meestal bij de gastouder thuis. Dit biedt een aantal voordelen:Foto Amber geeft bloemen water

  • Kinderen van 0 tot 12 jaar worden opgevangen in een vriendelijke huiselijke omgeving en gaan gewoon mee boodschappen doen, de eendjes voeren of naar de speeltuin. Kleintjes wennen vaak sneller in een gastgezin.
  • Er zijn maximaal 4 tot 6 kinderen tegelijk bij een gastouder. Eén gezicht en een kleine groep dragen bij aan de overzichtelijkheid voor het kind en geven daardoor meer rust.
  • Gastouders zijn enerzijds professionals met een vakdiploma, en anderzijds door de kleinschaligheid in staat om flexibel om te gaan met persoonlijke wensen.
  • Natuurlijk zijn er afspraken over breng- en haaltijden, maar die zijn veelal in overleg aan te passen aan de situatie van die dag.

Kinderopvang bij gastouders is flexibele opvang in huiselijke kring, waarbij de zorg voor het kind en aandacht voor de ouders centraal staat.

Deze website

Hoewel de informatie op deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kan aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend.